BYD shark

BYD Shark: Een Nieuwe Speler op de Markt voor Plug-in Hybride Pick-ups

Geschreven door: Rick

|

|

Tijd om te lezen 1 min

BYD Shark Plug in Hybride

BYD breidt zijn internationale aanwezigheid uit met de lancering van de Shark, een nieuwe pick-up die niet alleen praktisch is, maar ook efficiënt en snel dankzij zijn plug-in hybride aandrijflijn.


In Nederland is BYD vooral bekend om zijn elektrische voertuigen, maar in China biedt het merk een reeks modellen aan met verbrandingsmotoren, waaronder verschillende met een plug-in hybride systeem. Recentelijk heeft BYD de Shark geïntroduceerd in Mexico, een geheel nieuwe pick-up. Hoewel de markt voor pick-ups snel groeit en BYD een sterke speler is op het gebied van elektrische voertuigen, kiest de Shark voor een plug-in hybride oplossing in plaats van volledig elektrisch te zijn.

byd shark hybride

BYD Shark combineert een 1,5 liter turbo benzinemotor met twee elektromotoren, één op elke as, wat resulteert in een systeemvermogen van meer dan 430 pk. De Shark kan in slechts 5,7 seconden accelereren van 0 naar 100 km/h en biedt een totaal bereik van 840 kilometer, waarvan 100 kilometer volledig elektrisch. De capaciteit van de Blade Battery is nog onbekend. Deze bereikcijfers zijn gebaseerd op de optimistische NEDC-standaard. Volgens BYD kan deDe  Shark onder normale dagelijkse omstandigheden tot 80% van de afgelegde kilometers elektrisch rijden. Verdere specificaties omvatten een trekgewicht van maximaal 2.500 kilo, een laadvermogen van 835 kilo en een laadbakinhoud van 1.450 liter.


Wat het ontwerp betreft, lijkt BYD enige inspiratie te hebben opgedaan van de Ford F-150, met name in de verlichting aan zowel de voor- als achterzijde. De Shark meet 5,46 meter in lengte, 1,97 meter in breedte en 1,93 meter in hoogte, met een wielbasis van 3,26 meter. Het voertuig is uitgerust met een 12,8 inch draaibaar infotainmentscherm en een 10,25 inch instrumentenpaneel achter het stuur. Een opvallend kenmerk is het uitgebreide bedieningspaneel in de middenconsole.