mazda cx 60 review

Mazda CX-60: De Ultieme Combinatie van Luxe, Prestaties en Efficiëntie

Geschreven door: Rick

|

|

Tijd om te lezen 2 min

De Mazda CX-60 is een opvallende toevoeging aan de SUV-markt, die luxe, prestaties en efficiëntie combineert in een aantrekkelijk pakket. Deze SUV biedt een ruime keuze aan motoropties, waaronder een krachtige plug-in hybride en een efficiënte dieselmotor. 

Met een verfijnd interieur, geavanceerde technologie en uitstekende rijprestaties richt de CX-60 zich op zowel dagelijkse rijders als liefhebbers van premium voertuigen. In deze review bespreken we de belangrijkste kenmerken van de Mazda CX-60, waaronder het interieur, de verschillende uitvoeringen, het brandstofverbruik en de plug-in hybride variant.

Mazda CX-60 Review

Mazda CX-60 Interieur: Een Luxe en Comfortabele Beleving


Het interieur van de Mazda CX-60 straalt luxe en comfort uit. Het model is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de Exclusive-Line, Homura en Takumi. De Takumi-uitvoering biedt een Pure White Nappa lederen interieur met esdoornhouten afwerking en luxe 'Musubu' stiksel, wat een gevoel van Japans vakmanschap geeft. 

Het Driver Personalisation System, beschikbaar in de Homura en Takumi, gebruikt gezichtsherkenning om de instellingen van stoel, stuur en spiegels automatisch aan te passen aan de bestuurder. Voor extra gemak kun je kiezen voor het Convenience & Sound Pack met een Bose® premium-audiosysteem en een 360° View Monitor.

tesla cybertruck interieur

De verschillende Mazda CX-60 uitvoeringen


De Mazda CX-60 is beschikbaar in vier uitvoeringen: Prime-Line, Exclusive-Line, Homura en Takumi. De Prime-Line, vanaf €56.690, biedt een solide basis met de essentiële functies. De Exclusive-Line, vanaf €58.190, voegt extra luxe en comfort toe. Voor een sportievere look en gevoel kies je de Homura, vanaf €62.390, met zwarte exterieuraccenten. De Takumi, vanaf €63.890, is de topuitvoering met hoogwaardige materialen zoals Nappa leer en esdoornhout. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met de krachtige e-Skyactiv PHEV 327 motor, die indrukwekkende prestaties combineert met efficiëntie.

Mazda CX-60 Verbruik Benzine: Efficiëntie en Kracht


De Mazda CX-60 biedt indrukwekkende verbruikscijfers voor een SUV van deze grootte. Met de e-Skyactiv PHEV 327 motor heeft de CX-60 een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 1,5 liter per 100 kilometer volgens de WLTP-norm. Dit lage verbruik wordt mede mogelijk gemaakt door de plug-in hybride technologie die een elektrische actieradius van 63 kilometer biedt. Voor langere ritten zorgt de 50-liter brandstoftank ervoor dat je minder vaak hoeft te tanken, wat zowel kosten als uitstoot bespaart.


Mazda CX-60 Plug-in Hybride: Innovatie en Prestaties


De Mazda CX-60 Plug-in Hybride combineert kracht met milieuvriendelijkheid. De e-Skyactiv PHEV 327 motor levert 327 pk en een indrukwekkend koppel van 500 Nm, wat resulteert in een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 5,8 seconden. De hybride aandrijflijn zorgt voor een lage CO2-uitstoot van slechts 33 g/km en een gecombineerd brandstofverbruik van 1,5 l/100 km. Met een elektrische actieradius van 63 km kun je veel dagelijkse ritten volledig elektrisch afleggen. De CX-60 biedt ook flexibele oplaadmogelijkheden, waardoor je snel kunt bijladen via een thuisstopcontact of een openbaar laadpunt.


mazda cx 60 plug in hybrid

Veelvoorkomende Problemen bij de Mazda CX-60

Hoewel de Mazda CX-60 een indrukwekkende SUV is, hebben eigenaren enkele veelvoorkomende problemen gerapporteerd. 

Hier zijn de belangrijkste:


Motorproblemen

Onregelmatig stationair draaien: Vaak door problemen met brandstofinjectoren of verstopping in het luchtinlaatsysteem.


Vermogensverlies: Kan worden veroorzaakt door problemen met de turbolader of een defecte brandstofpomp.


Oververhitting: Meestal door een defecte thermostaat of problemen met het koelsysteem.


Transmissieproblemen

Schokkerig schakelen: Meestal door laag transmissievloeistofniveau of een defecte schakelmodule.


Slip: Vaak veroorzaakt door versleten transmissiekoppelingen of een defecte koppelomvormer.


Elektronische Problemen

Infotainmentsysteem: Langzame reactietijd en vastlopen zijn veelvoorkomende klachten. Software-updates kunnen vaak helpen.


Dashboard Waarschuwingslampjes: Onjuiste waarschuwingslampjes kunnen verwarring veroorzaken. Controleer de handleiding en raadpleeg een professional indien nodig.


Klik hier voor meer informatie over veelvoorkomende problemen bij de Mazda CX-60!

Ook Interessant