prijsverhoging tesla model 3

Tesla Waarschuwt voor Mogelijke Prijsstijging van de Model 3 in Nederland

Geschreven door: Rick

|

|

Tijd om te lezen 1 min

Tesla waarschuwt potentiële Model 3-klanten in Nederland voor een mogelijke prijsstijging. Deze prijsstijging is gerelateerd aan de importheffingen die in juli kunnen worden ingevoerd voor in China geproduceerde elektrische auto's. De Tesla Model 3 die bestemd is voor de Europese markt wordt in China geproduceerd.


De Europese Commissie is van plan om per 4 juli aanzienlijke importheffingen in te voeren voor elektrische auto's die in China zijn gebouwd. De Commissie beschuldigt China van oneerlijke concurrentie door het subsidiëren van eigen fabrikanten. Indien deze situatie niet verandert, kunnen de heffingen variëren tussen de 17,4% en 38,1% voor elektrische auto's uit China. Dit zal niet alleen gevolgen hebben voor Chinese fabrikanten, maar ook voor Westerse merken die in China produceren, zoals Tesla. Tesla bouwt namelijk de Model 3 voor de Europese markt in China. Nederlandse klanten die een Model 3 configureren op de Tesla-website, krijgen een waarschuwing voor een mogelijke prijsstijging te zien.

"De prijs van de Model 3 stijgt waarschijnlijk per 1 juli 2024 als gevolg van te verwachten invoerrechten," aldus de melding op de website. Om te garanderen dat je een Model 3 nog voor de huidige prijzen kunt bemachtigen, adviseert Tesla om de bestelling voor het eind van juni te plaatsen. "Wij verwachten dat wij per 1 juli 2024 de prijs van Model 3 moeten verhogen. Dit is te wijten aan het feit dat per die datum waarschijnlijk extra invoerrechten gelden voor in China geproduceerde elektrische voertuigen die in de EU worden verkocht," zo luidt de verdere uitleg.


Momenteel kost een Tesla Model 3 vanaf €41.990. Voor dit bedrag krijg je de achterwielaangedreven versie met een actieradius tot 554 kilometer. Daarnaast zijn er de Long Range All-Wheel Drive voor €49.990 en de Performance All-Wheel Drive voor €56.990. Recentelijk is bekend geworden dat Tesla de Europese Commissie heeft verzocht om een uitzondering te maken op de hogere importheffingen voor in China gebouwde elektrische voertuigen.