BYD atto 3 review

BYD Atto 3 Review: Innovatief Design, Indrukwekkende Prestaties en Uitstekende Actieradius

Geschreven door: Rick

|

|

Tijd om te lezen 2 min

De BYD Atto 3 is een opvallende nieuwkomer in de wereld van elektrische voertuigen, afkomstig van het Chinese merk BYD, dat zich snel een positie heeft verworven in de Europese markt. In deze review nemen we een kijkje naar het design, de prestaties, de actieradius en andere belangrijke kenmerken van deze veelbelovende EV.


BYD Atto 3 Review

BYD Atto 3 Interior en Technologieën: Extra groot scherm

De BYD Atto 3 valt direct op door zijn futuristische en sportieve design. Het exterieur combineert strakke lijnen met een dynamisch silhouet, wat de auto een moderne uitstraling geeft. Voor de Nederlandse markt is het interessant te zien hoe BYD met deze auto inspeelt op de wensen van de Europese consument.


Binnenin de Atto 3 vinden we een ruim en technologisch geavanceerd interieur. Het dashboard is minimalistisch en overzichtelijk, met een groot centraal touchscreen dat de meeste functies bedient. De materialen voelen kwalitatief aan, en de zitpositie is comfortabel, wat de auto geschikt maakt voor zowel korte ritten als lange afstanden. Het interieur biedt bovendien voldoende ruimte voor passagiers en bagage, wat het een praktische keuze maakt voor gezinnen.

BYD atto 3 interior

De BYD Atto 3 Actieradius en Laadprestaties: Hoe goed zijn de presaties?

De BYD Atto 3 wordt aangedreven door een elektromotor die 204 pk levert, waardoor de auto in ongeveer 7,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Dit maakt het een vlotte en responsieve auto, ideaal voor zowel stadsverkeer als snelwegen. De auto voelt stabiel aan op de weg, met een goede wegligging en een soepele rijervaring dankzij de elektrische aandrijving.


Een van de belangrijkste factoren bij de keuze voor een elektrische auto is de actieradius. De BYD Atto 3 biedt een actieradius van ongeveer 420 kilometer volgens de WLTP-normen. Dit is ruim voldoende voor de meeste dagelijkse ritten en ook voor langere afstanden. Wat de oplaadtijd betreft, kan de Atto 3 met een snellader in ongeveer 30 minuten tot 80% worden opgeladen, terwijl volledig opladen via een reguliere laadpaal ongeveer 8,5 uur in beslag neemt.

byd atto 3 actieradius

Technologie en Veiligheid

De BYD Atto 3 is uitgerust met een scala aan moderne technologieën en veiligheidsvoorzieningen. Het infotainmentsysteem biedt connectiviteit met zowel Android Auto als Apple CarPlay, wat naadloze integratie met smartphones mogelijk maakt. Daarnaast beschikt de auto over geavanceerde rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie en automatische noodremming, wat bijdraagt aan de veiligheid en het gemak tijdens het rijden.

Conclusie

De BYD Atto 3 is een indrukwekkende toevoeging aan de elektrische automarkt, met een modern design, sterke prestaties en een goede actieradius. De auto biedt een uitstekend totaalpakket voor een scherpe prijs, wat hem een aantrekkelijke optie maakt voor een breed scala aan consumenten. Of je nu op zoek bent naar een praktische gezinsauto of een stijlvolle en milieuvriendelijke SUV, de BYD Atto 3 heeft veel te bieden.

Met zijn combinatie van technologie, comfort en betaalbaarheid, zet de BYD Atto 3 een nieuwe standaard in zijn segment en toont het potentieel van BYD als een opkomende kracht in de Europese EV-markt.

Ook Interessant