tesla cybertruck prijs

Tesla Cybertruck Prijs: Wat gaat deze revolutionaire EV kosten?

Geschreven door: Rick

|

|

Tijd om te lezen 2 min

De Tesla Cybertruck is een baanbrekende elektrische truck die de conventionele autowereld op zijn kop zet met zijn unieke ontwerp en geavanceerde technologie. Sinds de onthulling in 2019 heeft de Cybertruck veel aandacht getrokken vanwege zijn futuristische uitstraling en robuuste prestaties. De actieradius en dat hij sneller accelereert van 0 naar 100 km dankzij de drie motoren en het extra batterijpakket maken deze pick-up geschikt om de bestverkochte truck van de eeuw te worden.

Wat gaat de Cybertruck in Nederland kosten?


De verwachte prijsklasse van de Tesla Cybertruck varieert afhankelijk van de gekozen uitvoering en opties. Vier jaar geleden is de tesla cybertruck al voor het eerst gepresenteerd, maar de toenmalige prijs van 39.900 dollar is nu niet meer realistisch. Het bedrag van 60.990 dollar komt al een stuk dichter in de buurt. Deze prijsklasse maakt de Cybertruck competitief met andere elektrische trucks zoals de Rivian R1T en de Ford F-150 Lightning. Invloeden op de prijs zijn onder andere batterijcapaciteit, aandrijflijnconfiguraties (zoals enkel- of drievoudige motoren), en extra luxe opties.


tesla cybertruck release date

Wat is de Tesla Cybertruck Release Date?

De verwachte lanceringsdatum van de Tesla Cybertruck in Nederland is begin 2025. Tesla streeft ernaar om de productie op te schalen om aan de hoge vraag te voldoen, en de eerste leveringen worden kort na de lancering verwacht. Beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van de regio en de vraag, maar geïnteresseerde kopers kunnen de Cybertruck al reserveren om als een van de eersten deze revolutionaire EV te ontvangen.


Waar kun je een tesla cybertruck kopen?


Je kunt een Tesla Cybertruck rechtstreeks bij Tesla kopen via hun officiële website. Daarnaast zullen ze beschikbaar zijn in de Tesla-winkels zodra de productie volledig is opgestart. Het is ook mogelijk om de Cybertruck te reserveren door een aanbetaling te doen op de Tesla-website. Dit zorgt ervoor dat je een plaats in de rij krijgt voor de levering zodra de productie begint. Een belangrijke kanttekening is wel dat de wachttijd voor de cybertruck ligt tussen de 1 en 5 jaar volgens de laatste update. 


Welke versies van de Cybertruck zijn er?

Er zijn drie versies van de Tesla Cybertruck, waarbij alleen de laatste twee direct beschikbaar zijn. Het basismodel kost $60.990, heeft een bereik van 400 kilometer en accelereert in 6,5 seconden van 0 naar 96 km/h. Dit model is achterwielaangedreven.


De middelste versie, die $79.990 kost, heeft vierwielaandrijving, een bereik van 547 kilometer en doet 0-96 km/h in 3,9 seconden met een topsnelheid van 180 km/h.


Het topmodel, de Cyberbeast, kost $99.990, heeft drie motoren, een bereik van 515 kilometer en accelereert in 2,6 seconden naar 96 km/h. De topsnelheid ligt net onder de 210 km/h. Tesla heeft een video uitgebracht waarin een Cybertruck met een Porsche 911 op een aanhanger sneller accelereert dan een Porsche 911.


tesla cybertruck prijs in nederland

Is de Tesla Cybertruck al uit?


De Tesla Cybertruck is nog niet officieel uitgebracht. De productie is begonnen in 2024, met de eerste leveringen verwacht in 2025. Tesla heeft al verschillende keren updates gegeven over de voortgang van de productie en het testen van prototypes. Blijf de officiële Tesla-website en nieuwsbronnen volgen voor de recente informatie over de releasedatum en beschikbaarheid van de Cybertruck. Ook Interessant