Renault Symbioz

Hoeveel kost de Renault Symbioz?

Geschreven door: Rick

|

|

Tijd om te lezen 1 min

Herkenbaar Interieur

Wanneer je plaatsneemt in de Renault Symbioz, zul je veel vertrouwde elementen herkennen als je eerder in een Arkana, Captur of Clio hebt gezeten. De auto beschikt over een groot centraal scherm en een digitaal instrumentenpaneel achter het stuur. Het interieur voelt hoogwaardig aan en het infotainmentsysteem, aangedreven door Google, is eenvoudig te bedienen. Op de achterbank is er voldoende ruimte, hoewel een middenarmsteun ontbreekt. Het optionele Solarbay panoramadak kan de lichtinval regelen via een tuimelschakelaar.

renault symbioz dashboard

Niet Elektrisch, Wel Hybride, Geen Stekker

De Symbioz is geen elektrische auto, ondanks zijn futuristische naam. Hij deelt zijn hybride aandrijflijn met de Clio, Captur en Arkana, met een 145 pk sterke combinatie van een brandstofmotor en een elektromotor, ondersteund door een starter-generator. Deze aandrijflijn biedt een soepele en zuinige rijervaring, vergelijkbaar met andere hybrides in het Renault-gamma. Het is de enige beschikbare motoroptie, wat het aanbod eenvoudig en overzichtelijk houdt.


Na de Zomer op de Markt

Qua uitvoeringen volgt de Symbioz de lijn van de Captur en Austral, met varianten als Evolution, Techno, Esprit Alpine en Iconic. De verwachte prijs begint rond de €35.790, iets hoger dan de Captur en Austral door de extra lengte. De officiële prijzen worden later dit jaar bekendgemaakt, met de marktintroductie gepland voor het najaar.

Hoe duur is de renault symbioz

Ook Interessant